Eat and drink

Millestgården Eco Lodge serves a balanced diet where the food is carefully prepared and influenced by the regional food tradition. As much as possible, we use locally produced and organic ingredients.


BREAKFAST 08:00 – 09:00

Every day a buffet breakfast is served with the option of packing sandwiches for lunch in the mountains. If needed, breakfast can be served earlier.

DINNER 18:30 – 20:00
The evening's dinner consists of vegetarian starter soup, main course of the meat or fish of the region, a vegetarian main course and side dishes such as salads, fermented and baked root fruits and vegetables. Bread with butter and hummus, and coffee.
189kr
We always have a selection of desserts to round off with and bar with wine, beer, avec and various hot drinks.

SOMMAR 2022 

KAFÉ / BAR 

HÄRBAKT FIKA BARMENY VIN LOKAL ÖL HANTVERKSGLASS

from 25/6

Mån–Fre 16.00–21.30

Lör–Sön 12.00–21.30

Lördag 25/6 18.00-21.00

Förrätt:  
Spenatsoppa 

Varmrätt:  
Rökt öring serveras med potatisstomp smaksatt med västerbottenost  
Veg: Eldost och morotsbiffar 

Dessert: Lingonkaka med havretäcke serveras ihop med rårörd vaniljsås 

Söndag 26/6 18.00-21.00

Förrätt:  
Tomatsoppa 

Varmrätt:  
Lammgryta tillsammans med bulgur 
Veg: Linsgryta 

Dessert: Vaniljpanacota 

 

Måndag 27/6 18.00-21.00

Förrätt:  
Grönkålssoppa 

Varmrätt: 
Pappardelepasta med slowcooked lamm 
Veg: Serveras med Jämtländska trattkantareller 

Dessert: Chokladmousse 

Tisdag 28/6 18.00-21.00

Förrätt:  
Morotsoppa 

Varmrätt:  
Älgköttbullar serveras med potatismos inlagd gurka och rårörda lingon 
Veg: Trattkantarellrisotto 

Dessert: Mangomosse

Onsdag 29/6 18.00-21.00

Förrätt: 
Potatis och purjolökssoppa 

Varmrätt:  
Stekt öring tillsammans med en vitvinssås, gräslök och sommarens primörer 

Veg: Tortellini med vitvinssås och rostad grönkål 

Dessert:  Rabarberkaka med vaniljglass

Torsdag 30/6 18.00-21.00

Förrätt:  
Zuccinisoppa 

Varmrätt:  
Lammfärsbiffar från fjällbete  
Veg: Grön risotto 

Dessert: Cheesecake

Fredag 1/7 17.00-21.00

BURGARE OCH BÄRS

Varmrätt:  
Burgare på lokalt nötkött.

Veg: Eldost eller portabello 
Dessert:  
Caramellpudding
 

Lördag 2/7 17.00-21.00

GRILLBUFFÉ

Förrätt:  
Svampsoppa 

Varmrätt:  
Grillkväll på terrassen med lammkotletter, eldost och ett stort utbud av grillade grönsaker  
 
Dessert:  
Chokladfondant 

Söndag 3/7 18.00-21.00

Förrätt:  
Nässelsoppa 

Varmrätt:  
Moussaka med kött eller tomatsås  

Dessert:  Rawboll tryffel

Boka bord och ange ev allergier.

"Med reservation för ändringar"