Eat and drink

Millestgården Eco Lodge serves a balanced diet where the food is carefully prepared and influenced by the regional food tradition. As much as possible, we use locally produced and organic ingredients.


BREAKFAST 08:00 – 09:00

Every day a buffet breakfast is served with the option of packing sandwiches for lunch in the mountains. If needed, breakfast can be served earlier.

DINNER 18:30 – 20:00
The evening's dinner consists of vegetarian starter soup, main course of the meat or fish of the region, a vegetarian main course and side dishes such as salads, fermented and baked root fruits and vegetables. Bread with butter and hummus, and coffee.
189kr
We always have a selection of desserts to round off with and bar with wine, beer, avec and various hot drinks.

HÖSTLOVSSPECIAL
Minska matsvinnet - ta vara på maten lunchbuffé 
11.30 - 14.00 sön den 30/10 och måndag den 31/10

Känner du också att du vill nyttja dina råvaror bättre? Då kan vi bidra med inspiration. Kom och avnjut en klurig lunchbuffé på Millestgården. Vi serverar:

 

Köttgryta, långkok av knepiga bitar, skogssvamp och annat gott 

Vegansk lins- och böngryta av allt möjligt grönt man hittar kylen serveras med  

Jämtländskt Matvete, som är toppen att använda i sallader resten av veckan 

Bakade Morötter. Har de skrumpnat lite i kylen? Låt de ligga i kallt vatten en stund sedan blir de fina att skala och baka.  

Gratinerad Blomkål och Broccoli  

Morotspesto av morotsblast 

Sallad på Blomkålsblad och Blast mm  

Dressing av Vegansk Majonäs på kikärtsspa 

Soppa på Broccolistjälk serveras med 

Morotschips av morotsskal och  

Krutonger av gårdagens bröd 

159kr vx 95kr barn

Lunchen samarrangeras med evenemanget Åre Recreate Days. Åre Recreate Days vill visa hur man med enkla medel kan förlänga livslängden på sina saker, laga dem när de väl går sönder och upcycla dem till något helt nytt när de nått sitt slut. Tillsammans med en mängd lokala företagare bjuds ni in till en vecka i hållbarhetens tecken.