
Eat and drink
Millestgården Eco Lodge serves a balanced diet where the food is carefully prepared and influenced by the regional food tradition. As much as possible, we use locally produced and organic ingredients.
BREAKFAST 08:00 – 09:00
Every day a buffet breakfast is served with the option of packing sandwiches for lunch in the mountains. If needed, breakfast can be served earlier.
DINNER 18:30 – 20:00
The evening's dinner consists of vegetarian starter soup, main course of the meat or fish of the region, a vegetarian main course and side dishes such as salads, fermented and baked root fruits and vegetables. Bread with butter and hummus, and coffee.
189kr
We always have a selection of desserts to round off with and bar with wine, beer, avec and various hot drinks.
SOMMAR 2022
KAFÉ / BAR
HÄRBAKT FIKA BARMENY VIN LOKAL ÖL HANTVERKSGLASS
from 25/6
Mån–Fre 16.00–21.30
Lör–Sön 12.00–21.30
Lördag 25/6 18.00-21.00
Förrätt:
Spenatsoppa
Varmrätt:
Rökt öring serveras med potatisstomp smaksatt med västerbottenost
Veg: Eldost och morotsbiffar
Dessert: Lingonkaka med havretäcke serveras ihop med rårörd vaniljsås
Söndag 26/6 18.00-21.00
Förrätt:
Tomatsoppa
Varmrätt:
Lammgryta tillsammans med bulgur
Veg: Linsgryta
Dessert: Vaniljpanacota
Måndag 27/6 18.00-21.00
Förrätt:
Grönkålssoppa
Varmrätt:
Pappardelepasta med slowcooked lamm
Veg: Serveras med Jämtländska trattkantareller
Dessert: Chokladmousse
Tisdag 28/6 18.00-21.00
Förrätt:
Morotsoppa
Varmrätt:
Älgköttbullar serveras med potatismos inlagd gurka och rårörda lingon
Veg: Trattkantarellrisotto
Dessert: Mangomosse
Onsdag 29/6 18.00-21.00
Förrätt:
Potatis och purjolökssoppa
Varmrätt:
Stekt öring tillsammans med en vitvinssås, gräslök och sommarens primörer
Veg: Tortellini med vitvinssås och rostad grönkål
Dessert: Rabarberkaka med vaniljglass
Torsdag 30/6 18.00-21.00
Förrätt:
Zuccinisoppa
Varmrätt:
Lammfärsbiffar från fjällbete
Veg: Grön risotto
Dessert: Cheesecake
Fredag 1/7 17.00-21.00
BURGARE OCH BÄRS
Varmrätt:
Burgare på lokalt nötkött.
Veg: Eldost eller portabello
Dessert:
Caramellpudding
Lördag 2/7 17.00-21.00
GRILLBUFFÉ
Förrätt:
Svampsoppa
Varmrätt:
Grillkväll på terrassen med lammkotletter, eldost och ett stort utbud av grillade grönsaker
Dessert:
Chokladfondant
Söndag 3/7 18.00-21.00
Förrätt:
Nässelsoppa
Varmrätt:
Moussaka med kött eller tomatsås
Dessert: Rawboll tryffel
Boka bord och ange ev allergier.
"Med reservation för ändringar"